Veszélyben a Miami Nagydíj, borzalmas állapotban van az F1-es pálya

Forma-1, Miami Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
MIAMI, FLORIDA - MAY 08: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 during the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 08, 2022 in Miami, Florida. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Három hét múlva rendezik a Forma-1-es Miami Nagydíjat, ám az elmúlt napok komoly esőzései jelentős kárt okoztak a versenypályában.

Miami városában napok óta brutális esőzések vannak, a város lefolyórendszere már nem is bírta a hatalmas terhelést, és több pontja is víz alá került. A motorsport.com megírta, hogy ez történt a Hard Rock stadion környezetével is, ahol már megkezdték a május 5-7. között esedékes Forma-1-es futam előkészületeit.

A versenypályának több pontja is teljesen víz alá került, így a munkások most azzal küzdenek, hogy kiszivattyúzzák a vizet.

Miami szomszédságában, Fort Lauderdale-ben már vészhelyzetet rendeltek el, ugyanis Floridában további viharokra számítanak.

A 2023-as futam előtt a teljes pályát újraaszfaltozzák, miután 2022-ben elmállott az F1-es autók terhelése alatt a pálya felülete, mert annak részben helyi nyersanyagokból kellett készülnie.

A gránit mellé mészkövet kevertek, de ez olyan rossz végeredményt hozott, hogy a pilóták is fellázadtak ellene és élesen bírálták.

A pálya újraaszfaltozását idén egy másik cég vezényelte, de kérdéses, hogy az erőteljes esőzések után milyen állapotban lesz az F1-es verseny idejére.