Hamilton elismerését is kivívta az Alpha Tauri japán pilótája

auto-prix Horizontal
Alpha Tauri's Japanese driver Yuki Tsunoda (L) fist-bumps Mercedes' British driver Lewis Hamilton *(C) as Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso (R) looks on during a group photo opportunity ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir on March 5, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egész mezőny és a szurkolók elismerését is kivívta Cunoda Juki, az Alpha Tauri japán versenyzője az olaszországi áradások során mutatott rátermettségével.

A 23 éves japán pilóta annak az Alpha Taurinak a versenyzője, amelynek központja, Faenza éppen a múlt heti olaszországi esőzések, majd az azokat követő áradások által leginkább sújtott régióban, Emlia Romagnában van.

Cunoda és holland csapattársa, Nyck de Vries előbb csak a közösségi oldalon buzdította segítségre a szerencsésebbeket, majd a japán pilóta maga is lapátot, seprűt ragadva segítette be Faenzában az áradás okozota romok eltakarításában.

"Óriási tisztelet Jukinak, ahogy példát mutat és segíti a bajba jutottakat" - fejezte ki elimerését a fiatal japán irányába a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton.

A Forma-1 maga, illetve a Ferrari csapat is egy-egy millió euróval segítette a károsultakat, míg a Williams egy jótékonysági versenyt szervez, amelyen Alex Albon mellett a csapatvezető, James Vowles, valamint a Real Madrid belga kapusa, Thibault Courtois is részt vesz majd.