Brutálisan megtámadták Schumachert, fizikai sérüléseket szenvedett

Forma-1, Ralf Schumacher
Former Formula One driver Germany's Ralf Schumacher is pictured during the second practice session at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on July 9, 2022, ahead of the Formula One Austrian Grand Prix. (Photo by ERWIN SCHERIAU / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
A Roger Federert kereső Jackie Stewart lefogásán kívül még egy botrányos esetnek voltak főszereplői a biztonsági őrök a Forma–1-es Miami Nagydíjon.

A korábbi F1-es pilóta, jelenleg szakértőként dolgozó Ralf Schumachernek is meggyűlt a baja a biztonságiakkal a legutóbbi versenyhétvégén, a futam leintése után – erről a német maga számolt be a szokásos, versenyt követő jegyzetében.

„A verseny után kellemetlen események történtek. A biztonsági személyzet kötelekkel lezárt egy területet, amíg az első három helyezett csapatfőnökei össze nem gyűltek. Ez még rendben is volt,

és emiatt a Forma–1 egyik képviselőjének elnézést kellett tőle kérnie – írta Ralf Schumacher. –

Bocsánatkérést várok, és a legfontosabb, hogy ilyesmi ne forduljon elő még egyszer."

Ralf Schumacherrel elbántak Miamiban Forrás: AFP/Erwin Scheriau

Elképzelhető, hogy a biztonságiak csak a dolgukat tették, és a hatszoros futamgyőztes expilóta valóban tiltott helyre akart belépni, de miután más helyeken nem szokott probléma lenni az őrökkel, várhatóan valóban túlzásba estek a munkájuk közben.

„Már az élő adásban is elmondtam, hogy ezek az emberek idióták, és ezt most is tartom. Kapcsolatba fogunk lépni a Forma-1 vezetésével.

Ez egyszerűen elfogadhatatlan, senkinek sem álltunk az útjában. A biztonságiak aránytalan durvasággal lépnek fel, nem tudják, hogyan működik a közös munka a Forma–1-ben" – írta Schumacher.