Massa ismét megszólalt a jogi útra terelt, ellopott világbajnoki címről

Forma-1, Brazil Nagydíj, Lewis Hamilton, Felipe Massa, McLaren, Ferrari, 2008
Brazilian Formula One driver Felipe Massa (L) of Ferrari shakes hands with British Lewis Hamilton of McLaren on November 2, 2008 at the Interlagos racetrack in Sao Paulo, Brazil. Hamilton and Massa will decide the 2008 F1 championship. AFP PHOTO MAURICIO LIMA (Photo by MAURICIO LIMA / AFP)
Vágólapra másolva!
Felipe Massa, a Ferrari egykori pilótája újra megszólalt azok után, hogy április elején jogi lépéseket tervezett a 2008-as szingapúri futam miatt, ami nagyban közrejátszott abban, hogy elbukta a világbajnoki győzelmet Lewis Hamilton ellen.

Az F1 korábbi vezére, Bernie Ecclestone a szezon előtt nyilatkozott arról, hogy már 2008-ban értesültek arról, hogy a Renault el akarta csalni a Szingapúri Nagydíjat. Nelson Piquet szándékosan a falnak csapta magát, így csapattársa, Fernando Alonso óiási előnybe került a friss bokszkiállása miatt, és megnyerte a futamot.

A biztonsági autós fázis alatt az addig élen autózó Felipe Massának a Ferrari elrontotta a kiállását, így pont nélkül zárt – miközben Hamilton harmadik lett, ez pedig sorsdöntőnek bizonyult a végül egypontos különbséggel záruló vb-pontversenyben.

Massa az Eccslestone-megszólalás után is kifejtette a véleményét, ám a közelmúltban a brazil Esportelandiának újra nyilatkozott az ügyről.

Lewis Hamilton szingapúri harmadik helye sokat jelentett a 2008-as vb-cím megszerzésében Forrás: AFP/Roslan Rahman

„Akkoriban volt egy olyan szabály, amely kimondta, hogy ha a díjat már átadták a versenyzőnek és a csapatnak, nem lehet változtatni az eredményen. Bernie Ecclestone viszont azt mondta, hogy ő, az FIA-elnök és mindenki tudott róla már 2008-ban, mégsem akartak semmit tenni, nehogy csorba essen a Forma–1 nevén. Úgyhogy ez megmutatja, hogy teljes mértékben megkárosítottak abban az évben azzal az ellopott versennyel. Ez arra késztetett, hogy megpróbáljam kiharcolni az igazságot. Nem vagyok jogász, de

mondta Massa, aki azt szeretné elérni, hogy eltöröljék a szingapúri eredményeket, és ezzel őt hirdessék ki a 2008-as világbajnoknak. –

A labdarúgásban és más sportágakban is sok minden történt, amikor utólag korrigálták az eredményt."