Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-győztes focikapus, Thibaut Courtois és a szakkommentátorként dolgozó expilóta, Martin Brundle beszélgetése a Monacói Nagydíj előtt váratlan fordulatot vett.

Courtois 2011 és 2014 között a spanyol Atlético Madrid játékosa volt, majd 2018 óta a városi rivális Real Madrid kapuját védi. Minden bizonnyal ez zavarta össze a 9-szeres Forma–1-es dobogós Martin Brundle-t, amikor a 101-szeres belga válogatott focistának összekeverte a nemzetiségét a rajtrácson, a monacói futam előtt.

mondta a Sky Sports kamerái előtt Brundle a belgának, utalva arra, hogy bizonyára nekik kettejüknek szurkol "spanyolként".

Courtois igencsak szúrós szemmel nézett Brundle-re a meghökkentő baki után, ám a kapus nem javította ki a szakkommentátort, hanem úgy válaszolt, mintha mi sem történt volna.
„Igen, valóban,

Ma jó rajtpozícióban van, szóval kíváncsi vagyok, mi fog történni."

Brundle nem sokkal ezután folytatta útját a rajtrácson, és hamarosan ráébredt a tévedésére (vagy szóltak neki róla). A kamerába el is mondta: „[Courtois] természetesen belga, nem spanyol."

Alonso végül a második, Sainz pedig a nyolcadik helyen zárt a monacói versenyen. Belgium egyébként az F1 történetében (Jacky Ickx-szel az élen) 24 hazai pilótának szurkolhatott, ám ebben az évezredben csupán Jérome d'Ambrosio és Stoffel Vandoorne személyében volt belga versenyző a rajtrácson.