Nem úszta meg időbüntetéssel az elképesztő felelőtlenséget a Mercedes pilótája

auto-prix Horizontal
Mercedes' British driver George Russell (L) and Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez compete during the Formula One Monaco Grand Prix at the Monaco street circuit in Monaco, on May 28, 2023. (Photo by OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Sergio Pérez elé, a pályára veszélyesen visszaérkező George Russellt egy 5 másodperces időbüntetés mellett 2 büntetőponttal is sújtotta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Forma–1-es Monacói Nagydíjon több pilótánál is káoszt okozott az eső megérkezése, köztük Russell sem tudta hibátlanu irányítani a Mercedesét. Az Ezüstnyilak fiatalabbik brit versenyzője akár a dobogóért is harcolhatott volna, ám kicsúszott a bukótérbe a nedves aszfalton, majd úgy tért vissza, hogy Sergio Péreznek esélye sem volt kikerülni őt, így a mexikói megtorpedózta a Mercedest.

Az eset után Russell folytatni tudta a versenyt, és az ötödik helyen célba is ért, amit az ötmásodperces büntetés sem befolyásolt. A futam után az FIA úgy döntött, hogy

az időbüntetés mellett 2 büntetőpont is jár a britnek,

aminél súlyosabbat idén még nem osztottak ki. Hasonlóan 2 büntetőpontot is csak Carlos Sainz kapott Ausztráliában, valamint Nico Hülkenberg szintén vasárnap Monte-Carlóban, egy baleset okozásáért.

Russellnek így 6 büntetőpontja van, ami Pierre Gasly (8) mögött a második legtöbb, ám a Mercedesnél így sem kell nagyon aggódni az egyfutamos eltiltástól, hiszen azt az egy éven belül elért 12 pontnál osztják ki, Russellnek ráadásul július elején két pont már el is fog évülni.