Ostobaságot csinált Verstappen több pilóta versenyét elrontó honfitársa

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, vasárnap, Nyck de Vries
Alpha Tauri's Dutch driver Nyck de Vries steers his car during the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 30, 2023. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Továbbra is pont nélkül áll az idei Forma–1-es szezonban Nyck de Vries, akinek elsősorban saját magának köszönhetően alakult szörnyen az azerbajdzsáni versenyhétvégéje.

Az Azeri Nagydíj időmérőjén a holland a falnak ütközött, majd a sprintkvalifikáción is a mezőny legvégén zárt. A sprintfutamon ugyan néhány helyet előre tudott lépni, a pontszerzéstől messze volt, a vasárnapi verseny elején pedig szokatlan hibát követett el: az 5-ös kanyar belső ívén ráhúzta az AlphaTaurit a falra, ezáltal eltört a felfüggesztése. Ennek következtében fel kellett adnia a futamot, és több riválisának (köztük Max Verstappennek és Lewis Hamiltonnak is) keresztbe tett a biztonsági autós fázis miatt.

Nyck de Vriesnek továbbra sincs pontja a szezonban Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

csak ennyit tudok mondani róla, de muszáj továbblépni, és a folytatásra koncentrálni. Szerencsére a következő hétvégén rögtön lesz egy verseny, úgyhogy muszáj is előrenéznünk" – nyilatkozta De Vries, aki hozzátette, a pálya legtrükkösebb részén hibázott.

„Lehet némi pozitívumot is találni, például úgy gondolom, hogy Dzsidda óta javult a sebességünk, de bizonyos körülmények miatt ezt nem igazán tudtunk igazán jó eredményre fordítani. Ezt nagyon nehéz elfogadni, de személy szerint

– folytatta a holland pilóta.

Végül az AlphaTauri egy ponttal zárta a bakui hétvégét, miután Cunoda Juki az Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan a tizedik helyen fejezte be a futamot.