Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es pilóta, David Coulthard szerint Charles Leclerc-nek meg kellene nyernie legalább egy világbajnokságot, hogy csökkenthesse a pályán elkövetett hibáinak a számát. Mert abból mostanság túl sok van, ezek pedig nem elfogadhatóak.

A Ferrari monacói pilótája a legutóbbi Miami Nagydíjon 2 alkalommal is összetörte az SF-23-at, ezt pedig már David Coulthard sem hagyta szó nélkül. Coulthard nem vitatja Leclerc tehetségét, de szerinte a Ferrari kiválósága manapság túl sokszor lépi át a határt - írja a Racingline.

és ezzel túl sok kárt okoz a csapatának. Ezzel a ténnyel ő is, valamint a csapata is tisztában van, de utóbbi ezzel nem nagyon tud mit csinálni az elfogadáson kívül. Nyilván, nem fognak emiatt megválni tőle, mert e téren tényleg ő a legjobb" – nyilatkozta a Williams, a McLaren és a Red Bull egykori pilótája a Chanel 4-nak.

Leclerc számára rémálomszerűen indult a szezon Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Eva Marie Uzcategul T

A 13-szoros futamgyőztes skót pilóta azt is hozzátette, hogy Leclerc-t egy világbajnoki cím lenyugtathatná a szóban forgó témában.

„Charles-nak egy világbajnoki címre lenne szüksége, és az talán nyugtató hatással lenne rá"

– folytatta a skót versenyző. – Ez jelen pillanatban még nem szerepel a neve mellett. Emiatt pedig már vannak alkalmak, amikor elkeseredettségében túllép egy bizonyos határt."