Drámai fordulat: több versenyző is büntetésre számíthat a monacói időmérő után

2023 F1 Monaco Grand Prix 2023,F1,Formula 1,Formula 1 2023,Formula One,Formula One World C Horizontal
MONTE CARLO, MONACO - MAY 26: Charles Leclerc (MCO), Scuderia Ferrari competes during the practice session ahead of the Formula 1 Monte Carlo Grand Prix at the Circuit de Monaco on May 27, 2023 in Monte Carlo, Monaco. Hasan Bratic / Anadolu Agency (Photo by Hasan Bratic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari hazai pályán versenyző pilótája, Charles Leclerc a harmadik helyen végzett Max Verstappen és Fernando Alonso mögött a monacói időmérőn, de nem biztos, hogy a második sorból indulhat majd a vasárnapi futamon.

Az FIA vizsgálja Leclerc manőverét, amikor a Q3-ban akadályozta Lando Norrist az alagútban, hogy a McLaren pilótája javítani tudjon a végül megszerzett 10. helyén. A monacói pilóta már lassú körön volt az alagútban, de az ideális íven haladt, ami miatt a gyors körön lévő Norrisnak nagyot kellett fékeznie.

Kérdés, kap-e büntetést Charles Leclerc Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Hasan Bratic

Norris a Sky riporterének kérdésére, miszerint mit kellene tenni Leclerc-el, úgy válaszolt, hogy „talán diszkvalifikálni vagy ilyesmi. Van egy szabály, hogy az alagút közepén nem szabad lassítani, Leclerc pedig éppen ezt tette, de nem az én dolgom kitalálni a büntetését" – tette hozzá.

Mindössze a 14. helyen végzett az Aston Martin pilótája, Lance Stroll, ami azért is érdekes, mert a csapattársa, Fernando Alonso a második lett. Stroll helyzete akár még rosszabb is lehet, mert a Q2-ben elmulasztott áthajtani autójával a mérlegelő ponton. A boxban kicsit foglalkoztak még az Aston Martinnal és csak utána lehetett mérlegelni, ami szabályellenes. Kérdés, jár-e majd büntetés a mulasztásért.