Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, hogy a Mercedes előrelépett, ugyanakkor cseppet sem aggódik emiatt.

Max Verstappen révén újabb sima győzelmet aratott a Spanyol Nagydíjon a Red Bull, míg a dobogó második és harmadik fokára ezúttal a szezont meglehetősen gyengén kezdő Mercedes pilótái, Lewis Hamilton és George Russell állhattak fel. A német csapat még a Monacói Nagydíjon vitte pályára idei első komolyabb fejlesztési csomagját, mely a Barcelonában látottak alapján egyértelműen a jó irányt jelenti a Mercedes számára, amely az Aston Martint megelőzve feljött a második helyre a konstruktőri bajnokságban. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ugyanakkor nem aggódik.

Christian Horner úgy vélte, hogy a Mercedes "erős" lépéseket tett a közelmúltban végzett fejlesztéseivel, de bízott abban, hogy a Red Bull elhárít minden veszélyt a Forma-1-es szezon hátralévő részében.

– monda a Sky Sports F1 televíziónak arra a kérdésre, hogy vannak-e aggályai a Marcedes teljesítményét látva. "Nagyszerű előrelépés ez a ő szempontjukból, de nekünk is vannak érkezőben lévő dolgok. Volt egy nagy fejlesztésük, és nekünk is lesz néhány újítás a szezon későbbi szakaszában.

Christian Horner nem aggódik a Mercedes jó formája miatt Forrás: AFP/Lluis Gene

De az biztos, hogy nagyot léptek előre. Minőségi csapat, és az év második felében nyomás alá helyeznek majd minket. Az erőviszonyok viszont folyamatosan változnak. Elég csak megnézni Lando Norris körét az időmérőn, a Mercedes pedig a futamon tűnt erősnek. A Ferrarinak ugyanakkor nem volt olyan a tempója, mint amire számítottunk, így mögöttünk eléggé változnak az erőviszonyok. Szóval nehéz megjósolni, hogy ki hol lesz a következő futamokon" – fejtette ki az osztrák istálló csapatfőnöke.