Vágólapra másolva!
A Forma-1 volt világbajnoka, Jenson Button meglepő nyilatkozatot tett, mivel úgy véli, hogy Max Verstappennek és Lewis Hamiltonnak távoznia kell a Forma–1-ből ahhoz, hogy a sportág minden idők legnagyobbjai között tekintsenek rájuk.

Az elmúlt tíz év gyakorlatilag csak Lewis Hamiltonról és Max Verstappenről szólt az F1-ben, hiszen a legutóbbi kilenc idényből nyolcszor kettejük közül került ki a világbajnok. Hamilton jövőjével egyre gyakrabban merülnek fel pletykák, felmerült a visszavonulása is, ám eddig arról nem lehetett hallani, hogy a Száguldó Cirkusz után más kategóriában versenyezne. Ezzel szemben a Red Bull kétszeres világbajnoka korábban részt vett már a Le Mans-i 24 órás verseny szimulátoros változatán, ám azt nem tudni, hogy a Forma–1-es sikerei után mihez fog kezdeni.

Az utóbbi időben gyakran előfordult ugyanakkor, hogy F1-es pilóták vágytak még némi adrenalinra, ezért más autóversenyzésben is kipróbálták magukat. Ilyen volt többek között a 2009-es világbajnok Jenson Button, aki részt vett a Le Mans-i 24 órás versenyen, idén pedig három futam erejéig belekóstol a NASCAR-ba. A 43 éves brit versenyző ennek kapcsán elárulta, hogy Hamiltont és Verstappent is sokkal jobb pilótának tudná tekinteni, ha a Forma–1-en kívüli versenyeken is részt vennének.

– nyilatkozta Button a The Timesnak.

A korábbi világbajnok szerint Verstappennek és Hamiltonnak távoznia kell az F1-ből Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Button a teóriáját azzal támasztotta alá, hogy egykori csapattársára, Fernando Alonsóra hivatkozott, aki a Forma–1-en kívül is ért el szép sikereket. A spanyol legenda 2017-ben kipróbálta magát az IndyCarban, majd elindult a 2018-19-es hosszú távú világbajnokság szuperszezonjában, ahol bajnok lett. A Le Mans-i 24 órás versenyt is sikerült megnyernie kétszer, majd 2020-ban a Dakar-raliban is kipróbálta magát.

"Fernando fenomenális munkát végzett. Otthagyta az F1-et, és Le Mans-ban és Daytonában versenyzett, mindkettőt megnyerte, majd ismét megnyerte Le Mans-t. Nem hiszem, hogy a kora ellenére visszaesett volna a teljesítménye" – méltatta Button az Aston Martinnal idén szenzációsan telesítő Alonsót.