Alonso nyerhetett volna, ha a csapata nem titkolózik

Horizontal
(L-R) Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso, Red Bull Racing’s Chief Technical Officer Adrian Newey, Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen and Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrate on the podium after the 2023 Canada Formula One Grand Prix at Circuit Gilles-Villeneuve in Montreal, Canada, on June 18, 2023. (Photo by Geoff ROBINS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Kanadai Nagydíjat Max Verstappen nyerte Fernando Alonso és Lewis Hamilton előtt, így az a három pilóta zárt az élen, akik az első három helyről rajtoltak, és akik korábban már nyertek futamot Montréalban. Lássuk, hogyan értékelték a 70 körös versenyt a dobogósok!

Verstappen pályafutása 41., a Red Bull 100. futamgyőzelmét szerezte meg, és az előző két sikerhez hasonlóan rajt-cél győzelemmel, nagyobb gond nélkül tette mindezt.

„Nagyon boldog vagyok.

Hihetetlen, hogy ez már a 100. futamgyőzelme a csapatnak, csodálatos érzés, nem számítottunk rá, hogy ezt sikerül elérni" – nyilatkozta Verstappen a leintás után, majd a riválisokat és a közönséget is megdicsérte.

Fernando Alonso győzelmi esélyei annak ellenére megmaradtak az Aston Martinnal, hogy a rajt után visszacsúszott, de a hajrában a csapat utasítására vissza kellett vennie a tempót, így végleg ellógott tőle Verstappen.

Fernando Alonso ismét dobogóra állt Forrás: AFP/Geoff Robins

„Nagyjából ilyen versenyre számítottam, bár reméltem, hogy nagyobb kihívást jelentünk a Red Bullnak. A rajtnál Lewis megelőzött, így a Mercedesszel kellett csatázni, és végig nyomás alatt voltam miattuk – nyilatkozta Alonso fáradtan, de boldogan, majd rátért a műszaki problémájára, ami a végjáték előtt sújtotta. –

Lewis Hamilton a Mercedesszel meg tudta őrizni a harmadik helyét a verseny végéig, így megmentette a csapat hétvégéjét George Russell kiesése után.

„Ez egy jó hétvége volt a csapatnak, lassan zárkózunk fel, noha az Astonok is előreléptek. Viszont mi is dolgozunk fejlesztéseken, és jó látni, hogy ismét itt vagyunk – mondta Hamilton, aki hálálkodott a közönségnek is. –

Sajnos ennél jobb eredményhez nem volt meg a tempónk, de ezt előzetesen is sejtettük, hiszen a lassú kanyarok nem fekszenek az autónkhoz."