A Red Bullnál megszólaltak Pérez leváltásáról

Sergio Pérez
Red Bull's Mexican driver Sergio Perez leaves after being eliminated in the second qualifying session for the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya on June 3, 2023 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by NACHO DOCE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko beszélt az utóbbi versenyeken gyengébben teljesítő pilótáról, Sergio Pérezről.

Pérez négy hétvége után mindössze 6 pontos lemaradásban volt csapattársához, Max Verstappenhez képest. Azóta azonban míg a holland mind a három versenyt megnyerte, a mexikói Miamiban úgy zárt mögötte, hogy nyolc hellyel előrébbről rajtolt, majd Monacóban és Montmelóban is elrontotta az időmérőt, így esélytelen volt a dobogóra.

Sergio Péreznek nem alakult igazán jól az elmúlt három versenyhétvége Forrás: AFP/Nacho Doce

Jelenleg már 53 pont Pérez hátránya az összetettben, így sok helyen lehetett olvasni, hogy már a mexikói leváltásáról beszélnek – amivel akár a tesztpilóta, Daniel Ricciardo is jól járna. A csapat tanácsadója, Helmut Marko épp a Spanyol Nagydíj előtt nyilatkozta azt, hogy Pérez jobban tenné, ha nem a vb-címre, hanem inkább a versenyzésre koncentrálna. Ám a mostani héten Marko már úgy nyilatkozott, a cseréről szó sincsen a csapatnál.

Fontos eleme ő az idei szezonra kitűzött céljaink megvalósításának. Szeretnénk az 1. és a 2. helyen végezni az egyéni világbajnokságban, és a lehető leggyorsabban megszerezni a konstruktőri világbajnoki címet – nyilatkozta Marko. –

Ezeken a hétvégéken ugyanis nem használta ki a benne rejlő lehetőségeket. Max személyében van egy ellenfele csapaton belül, akit nagyon nehéz legyőzni. De nemcsak neki, hanem az összes létező pilótának. Önmagára kell koncentrálnia, nem pedig kétségbeesetten arra törekedni, hogy legyőzze Maxot. Ott kell lennie, amikor a dolgok nem alakulnak optimálisan Max számára.

Forrás