Szándékosan nem akart előrébb végezni az időmérő meglepetésembere

auto-prix Horizontal
First placed Red Bull's Dutch driver Max Verstappen flanked by second placed Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr (R) and McLaren's British driver Lando Norris (L) pose on the podium at the end of the qualifying session for the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya on June 3, 2023 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Spanyol Nagydíj időmérőjét Max Verstappen nyerte, mögötte a hazai pályán versenyző Carlos Sainz és a McLarennel meglepetést okozó Lando Norris végzett. Lássuk, hogyan értékelték az érintettek a kvalifikáció történéseit!

A Montmelóban kétszeres futamgyőztes Max Verstappen pályafutása során először szerezte meg az első rajtkockát Spanyolországban. A holland az egész hétvégét uralta eddig, és az időmérőn sem volt ellenfele, végül 462 ezredes előnnyel nyerte meg a kvalifikációt úgy, hogy a Q3-ban az első köre is elég volt ehhez.

„Az autó nagyon jó volt, noha elég nehezen indult az időmérő az időjárás miatt. Miután felszáradt a pálya,

– nyilatkozta Verstappen a leintés után. – Nagyon szeretek ide jönni a pálya és a szurkolók miatt is, jó emlékeim vannak innen, és remélhetőleg vasárnap újabbakat szerzek!"

Verstappen először ünnepelhetett montmelói időmérőn Forrás: AFP/Lluis Gene

Sainz a hazai közönség előtt ünnepelhetett azok után, hogy csapattársának, Charles Leclerc-nek már az első szakaszban véget ért az időmérő. A Ferrari pilótája az idei legjobb rajthelyét szerezte meg a fejlesztésekkel érkezett autójával, így elégedetten nyilatkozott.

„Nagy szükségem volt már erre! Nagyon szoros volt, érdekesek voltak a körülmények, és már a Q1-ből és a Q2-ből sem volt könnyű továbbjutni. Nehéz volt, de

– mondta Sainz a szurkolók ovációja közepette. – Úgy érzem, most

A McLaren, az Alpine, a Mercedes és az Aston [Martin] is velünk egy szinten van a hétvégén, úgyhogy ez a második hely tényleg a maximum."

Carlos Sainz az első sorból rajtolhat vasárnap Forrás: AFP/Javier Soriano

Hiába teljesített jól az egész hétvégén a McLaren, Lando Norris harmadik helye messze a legnagyobb meglepetés volt az élmezőny tekintetében. Érthető módon a brit pilótát is váratlanul érte az eredménye.

– nyilatkozta Norris, nyilvánvalóan a korábbi csapattársával csipkelődve. – Szeretem ezt a régi-új vonalvezetést, pláne mert erősségünknek számítanak a gyors kanyarok. Észnél kellett lenni az időmérőn a nehéz körülmények között, de szerencsére sikerült jól teljesíteni."