Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Spanyol Nagydíjat Max Verstappen nyerte, mögötte a két Mercedes, Lewis Hamilton és George Russell végzett. Lássuk, hogyan értékelték az érintettek a verseny történéseit!

A Red Bull holland pilótája 24-edszer indulhatott a pole pozícióból, és rajt-cél győzelemmel sikerült is győzelemre váltania az első rajthelyet, amivel 2016 és 2022 után harmadszor nyerte meg a montmelói futamot. Verstappen az élmezőnytől eltérően közepes keverékű gumikon rajtolt, de miután az első kanyarban megtartotta a pozícióját Carlos Sainzcal szemben, nem volt kérdéses a sikere, amivel 53 pontra növelte az előnyét az összetettben.

„Nagyon jó vezetni egy ilyen autót, ez ma is bebizonyosodott.

A rajtnál nehezebb dolgom volt, de szerencsére meg tudtam őrizni a vezetést. A saját és a csapat szempontjából is nézve nagyon erős hétvégénk volt, ezt kell továbbvinni"– nyilatkozta a leintés után Verstappen, aki

a 2021-es Osztrák Nagydíj és a 2022-es Emilia Romagna Nagydíj után harmadszor ért el Grand Slamet, azaz hogy a pole megszerzése után végig vezetve a futamgyőzelem és a leggyorsabb kör is az övé lett.

Max Verstappen legyőzhetetlen volt Montmelóban Forrás: AFP/Javier Soriano

Lewis Hamilton a rajt után összeért Lando Norrisszal és elment mellette Lance Stroll, de ezután jó tempóban autózott, és magabiztosan szerezte meg a második helyet, ami az idei második dobogója a brit pilótának.

„Csapatszinten nem számítottunk ilyen eredményre, úgyhogy

– mondta a jövőre is bizakodva tekintő Hamilton, aki Russellt is megdicsérte.

George Russell ugyanis csak a 12. helyről indult, de szenzációsan rajtolt, majd a Mercedes jó iramának is köszönhetően még feljebb zárkózott, és végül meg tudta szerezni az idei első dobogós helyezését.

„Kicsit meglepődtem [a dobogó miatt], de

Ez a jövő szempontjából is jónak tűnik, hogy a 12. helyről 3. tudtam lenni – nyilatkozta Russell. – Egyértelműen jobban éreztem magam az autóban, ami a leszorítóerős beállításoknak és a jobb működési tartománynak is köszönhető volt."