Az egyik F1-es pilóta szerint ő csapattársként legyőzhetné Verstappent

auto TOPSHOTS Horizontal HEADSHOT PROFILE DISAPPOINTED HANDS ON HEAD F1 GRAND PRIX, Max Verstappen
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen reacts after pulling over to the side during the 2022 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 10, 2022. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Az Alpine Forma–1-es csapatának francia pilótája, Esteban Ocon úgy gondolja, hogy azonos autót vezetve jó esélye lenne arra, hogy legyőzze a kétszeres világbajnok Max Verstappent.

A 2014-es Formula–3 Európa-bajnokságon Ocon már hozzászokhatott ahhoz, hogy milyen érzés legyőzni Verstappent, hiszen a francia pilóta megszerezte a bajnoki címet a harmadik helyen záró holland előtt. Ezután mindketten bekerültek az F1-be, ahol Verstappenből kétszeres (és az év végére jó eséllyel háromszoros) világbajnok vált, míg Oconnak jelenleg egy Hungaroringen szerzett, némileg szerencsés futamgyőzelem a legkimagaslóbb eredménye. Ám a francia szerint ez a különbség nagyrészt azon múlt, hogy a riválisa sokkal jobb autók volánjánál ülhetett.

Ocon az F3-ban még eredményesebb volt Verstappennél Forrás: DPPI via AFP/Florent Gooden

„Elképzelem, hogy Verstappennel ugyanolyan autóban ülve küzdök a bajnoki címért.

Én a bajnoki címért akarok harcolni, és mindig is hittem magamban.

nyilatkozta Ocon.

Ocon tudja, hogy őt sokan kellemetlen alakként titulálják, de nem szeretné, hogy ez legyen az elerjedt gondolat vele kapcsolatban.
„Igazság szerint

Ám én elégedett vagyok ezzel."