Vágólapra másolva!
A Haast irányító Günther Steiner nem érti, miért kapott büntetést a Monacói Nagydíjon a pilótája, Nico Hülkenberg.

A múlt vasárnapi versenyen Hülkenberg 5 másodperces büntetést és 2 büntetőpontot kapott azok után, hogy az első kör hatos kanyarjában balesetet okozott. A szenvedő fél állítólag Logan Sargeant volt, ám a felvételek alapján erősen kérdéses, hogy Hülkenberg manővere valóban büntetést ért-e. Később ráadásul a német pilóta nem jól töltötte le a büntetésést, amiért további 10 másodperccel sújtották, így a 17. helyen zárt. A Spanyol Nagydíj előtt a Haas csapatfőnökét, Günther Steinert kérdezték, miért kapott a pilótája büntetést.

„Jó kérdés – mondta gúnyosan Steiner. – Megpróbálom kideríteni, mert senki sem tudja elmagyarázni nekem.

Nico belülről jött, és elöl volt, lényegében bevetődött a kanyarba, de ezután ütközést nem láttam. Nem vitatkozom, hanem próbálom kideríteni az okát, mert jelen állás szerint teljesen rossz [döntés] volt."

Steiner hozzátette, hogy számtalan hasonló eset volt a szűk utcai pályán, mégsem kapott más ilyen büntetést (csak a Sergio Pérezzel ütköző George Russell). A Haas főnöke elmondta, nem először hiányolja a következetességet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) részéről.

Forrás