Sainz leleplezte, mi az oka a Ferrari szörnyű szezonjának

Formula 1 Pirelli Grand Prix Du Canada 2023 2023 Motorsport Formula 1 Canda montreal fia Carlos Sainz Scuderia Ferrari SF-23 Ferrari Formula 1 Pirelli Grand Prix du Canada 15th-18th June 2023 Circuit Gilles Villeneuve Canada Horizontal SPORT F1 RACE
55 Carlos Sainz of Spain, Scuderia Ferrari, SF-23 - Ferrari, action during the Formula 1 Pirelli Grand Prix du Canada from 15th to 18th of June, 2023 on the Circuit Gilles Villeneuve, in Montreal, Canada. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Azok után, hogy a Ferrari drukkerei az elmúlt évben egy ideig még a világbajnoki cím(ek)ben is reménykedhettek, idén már egy-egy dobogónak is örülniük kell. A csapat pilótája, Carlos Sainz elárulta, hogy nem a mostani szezonban kezdődtek a gondok.

A tavalyi szabályváltoztatáshoz úgy tűnt, jól alkalmazkodnak a Scuderia autói, idén azonban hiába nem történt komolyabb szabálymódosítás, mégis nagy visszaesésen ment át az olasz istálló. Charles Leclerc eddig egyetlen futamon tudott dobogóra állni, míg Carlos Sainznak még egyszer sem sikerült a legjobb háromban végeznie. A spanyol pilóta szerint azonban a lefelé ívelő forma már az előző év végén elkezdődött.

Az emberek sokszor a stratégiát hibáztatták, miközben valójában

legyen szó mondjuk Budapestről vagy Austinról, vagy az olyan helyeken, ahol pole-ban voltunk, de aztán hátraestünk. A különbség talán az volt, hogy egy tizedes előnnyel voltunk pole-ban, a versenytempó terén azonban két-három tizedet kaptunk – nyilatkozta Sainz. – Idén a delta viszont egészen más, hiszen

Carlos Sainz idén még nem állhatott dobogóra Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A spanyol pilóta a reményeit fejezte ki, hogy ahogy tavaly a Red Bull táltosodott meg az év második felére, úgy most nekik sikerül teljesen jól módosítani az autót és alkalmazkodni az új koncepcióhoz a szezon folytatásában.

„[Tavaly] még nem tudtuk, milyen lesz az év második része. Nem tudtuk, hogy gondjaink lesznek a versenytempóval. Az első hat-hét futam alapján úgy gondoltuk, jó úton járunk.

Ezt egyszerűen el kell fogadnod, kreatívnak kell lenned, biztosítanod kell, hogy a megfelelő lépéseket teszed, és muszáj csapatként keményen dolgoznod" – mondta Sainz.