Így magyarázkodtak az F1-es időmérő legnagyobb vesztesei

Sergio Pérez
Red Bull's Mexican driver Sergio Perez leaves after being eliminated in the second qualifying session for the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya on June 3, 2023 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by NACHO DOCE / AFP)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc már a Spanyol Nagydíj első szakaszában kiesett, Sergio Pérez pedig a Q2-ben búcsúzott, noha a csapattársaik az első két helyről rajtolhatnak a vasárnapi versenyen. A monacói és a mexikói pilóta a leintés után próbált magyarázatot adni a korai kiesésre.

A Ferrarit vezető Leclerc a 19. helyen zárt annak ellenére, hogy az autója komoly módosításokon esett át a hétvége előtt. A monacói úgy érzi, nem a fejlesztések okoztak gondot neki, de azt nem tudja, hogy micsoda. Leclerc négy éve esett ki utoljára egy kvalifikáció első szakaszában.

„Nem is értem, hogy estem ki. Nem tudom, mi lehetett a baj az autóval, ellenőrizni kell, de meglepődtem, mert ennél jobb volt korábban. Ezek

– mondta Leclerc a helyszínen dolgozó újságíróknak. – Ellenőrizni fogjuk, és megpróbáljuk megtalálni a hibát, hogy olyan autónk legyen, amilyen például ma délelőtt is volt. Akkor nagyon jól éreztem magam az autóban, de bizonyos okból most valami most nagyon félre ment.

A tavalyi pole-pozíciós Charles Leclerc idén a mezőny végéről rajtolhat Forrás: AFP/Javier Soriano

A világbajnoki pontverseny másodikja, Sergio Pérez számára a Q2 jelentette a végállomást, a Red Bull mexikói pilótája a szakasz hajrájában kicsúszott a kavicságyba, majd a koszos gumikon már nem tudott eleget javítani a Q3 eléréséhez. A Monacói Nagydíj után így ismét hátulról kell felzárkóznia, hogy Max Verstappen ne lógjon el nagyon az összetettben.

– nyilatkozta Pérez a kiesése után. – Remélem, hogy a futamon sikerül majd feljebb lépnem néhány pozíciót, és ha oda tudnék érni a dobogóra, az nagyszerű lenne. Minden tőlem telhetőt megteszek majd ennek érdekében."