Schumachernek köszönhető Hamiltonék váratlan eredménye

F1 2023 Spanish Grand Prix 2023 Motorsport Formula 1 Spanish Grand Prix Circuit de Barcelona - Catalunya Catalonia Montmelo fia Lewis Hamilton United Kingdom Mercedes-AMG PETRONAS W14-Mercedes Formula 1 AWS Spanish Grand Prix FIA Formula One World Champio
44 Lewis Hamilton of United Kingdom, Mercedes - AMG PETRONAS, W14 - Mercedes, action during the Formula 1 AWS Spanish Grand Prix FIA Formula One World Championship from 1st to 4th of June, 2023 on the Circuit de Barcelona - Catalunya, in Montmelo, Spain. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes az előzetes várakozásokhoz képest jobb eredményt, kettős dobogót ért el a Forma–1-es Spanyol Nagydíjon, ami nagyrészt a csapat fejlesztéseinek és a jó beállításoknak köszönhető. A sikerekért a tesztpilótának, Mick Schumachernek is hálálkodott Lewis Hamilton és George Russell.

A német pilóta idén lett a Mercedes tesztpilótája, és úgy tűnik, hogy a szimulátorban végzett munkái nagyban segítik a csapatot. Méghozzá ez egyik napról a másikra is igaz, hiszen a Spanyol Nagydíj nyitónapján még nagyon szenvedett Hamilton és pesszimistán nyilatkozott, aztán mégis az ötödik helyen zárta az időmérőt és a másodikon a futamot.

„A pénteki nap igazi harc volt az egyensúlyozással, teljesen a működési tartományon kívül voltunk. Nagyon nehéz volt vezetni [az autót], nagyon kiszámíthatatlan volt, de az éjszaka során aztán remek munkát végeztünk – nyilatkozta Hamilton a verseny után. –

Mindkét Mercedes-pilóta dobogón zárt Spanyolországban Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

George Russell ugyan csak a 12. helyről indult, végül ő is a dobogón zárt, és ő is kiemelte a kedvező időjárási körülmények mellett Schumacher szerepét a jó beállításokban.

„Valószínűleg a hűvösebb körülmények miatt most érződött minden a legjobbnak Barcelonában, idén talán ezúttal éreztem a legjobban magam.

– mondta Russell. – Tehát jó irányba haladunk, már csak arra kell figyelnünk, hogy főleg a következő szezonban a lehető legjobban kezdtünk, mert szerintem

Forrás