Vágólapra másolva!
Ausztriában folytatódik az F1 2023-as szezonja, ahol az idény második sprinthétvégéjét rendezik, így a menetrend ismét kissé átalakul, hiszen a csapatoknak csupán egy szabadedzésük lesz a megszokott három helyett. Éppen emiatt Fernando Alonso nem túl optimista. Az Aston Martin rutinos pilótája úgy véli, a csapatnak több időre lenne szüksége ahhoz, hogy megértse az autó új fejlesztéseit.

Az Aston Martin komolyabb újításokkal készült a Kanadai Nagydíjra, de igazán nem sikerült kiértékelni a fejlesztéseket a rossz időjárási körülmények miatt. Fernando Alonso azonban a futamon másodikként végzett, és a lemaradása sem volt túl nagy a Red Bullhoz képest. A fejlesztések tehát úgy tűnik, működtek, de a kétszeres világbajnok szerint az Osztrák Nagydíjon a pálya vonalvezetése kedvezhet, de a sprintes formátum nem lesz ideális az Aston Martin számára, mivel még nincs elég adat a csapat birtokában ahhoz, hogy még több teljesítményt tudjon kihozni az AMR23-ból.

Fernando Alonso szerint az Osztrák Nagydíj sprintlebonyolítása problémákat okozhat az Aston Martinnak Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

de erre csupán egy szabadedzésünk lesz Ausztriában. A pálya viszont jó lehet, és talán a csomagunknak is kedvezni fog. Montreálnak kissé furcsa a vonalvezetése, mondjuk úgy. Ezzel szemben a legendás spielbergi versenypálya tele van hosszú egyenesekkel és rövid kanyarokkal, szóval kicsivel jobb lehet a tempónk" – mondta a kétszeres világbajnok.