Ecclestone szerint borzalmas irányba tart a Forma-1

Forma-1, Bernie Ecclestone
The inauguration of Jochen-Rindt-Platz in the Reininghaus district of Graz during Jochen Rindt commemorative celebrations on Thursday, 7 October 2021, in Graz. Bernie Ecclestone - 20211007_PD4346 (Photo by ERWIN SCHERIAU / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 egykori irányítója, Bernie Ecclestone élesen kritizálta utódait, amiért erőteljesen az amerikai piacra fókuszálnak.

A 92 éves brit üzletember, aki nagyjából 40 évig, 2017-es távozásáig birtokolta a kereskedelmi jogokat, korábban maga is megpróbált pénzt keresni a tengerentúlon az autós gyorsasági világbajnoksággal, de nem járt sikerrel.

Idén három F1-es futamot is rendeztek, illetve rendeznek az Egyesült Államokban, Miamiban, Austinban és új helyszínként Las Vegasban.

Bernie Ecclestone-t szerint a jelenlegi tulajdonosok tönkreteszik az F1 hagyományait Forrás: APA-PictureDesk via AFP/ERWIN SCHERIAU / APA / picturedesk.com/Erwin Scheriau

Ecclestone egy német médiacsoportnak nyilatkozva úgy fogalmazott, májusban, Miamiban világossá vált, hogy a jelenlegi jogtulajdonos csak az amerikai piaccal törődik.

mondta, hozzátéve: nem tudta, hogy nevessen vagy sírjon. "Egy vicc volt az egész" - fogalmazott.

Ecclestone azzal vádolja a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Mediát, hogy csak az amerikai támogatók kegyeit keresi, kockáztatva, hogy a sportág elveszíti a gyökereit.