Itt az ideje, hogy a frusztrált Charles Leclerc lelépjen a Ferraritól

F1 Grand Prix of Miami - Practice GettyImageRank2 Crash Motorsport Formula One Racing USA Monaco Florida - US State Miami Formula One Grand Prix Ferrari Practicing Photography Ferrari F1 Team PersonalityInQueue Charles Leclerc - Race Car Driver Miami Inte
Charles Leclerc rendkívül elégedetlen az autójával
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc szerződése következő idény végén jár le a Ferrarival, ahol 2019 óta versenyzik. Mivel idén is nagyon távol került a világbajnoki címtől, az F1-es szakértő szerint a csapatváltás sem lenne meglepő a részéről.

A tavalyi bajnoki ezüstérmes a bakui hétvégét leszámítva egyszerűen nem tudott még kiemelkedő eredményt szállítani a több sebből is vérző SF-23-mal. Peter Windsor, a Ferrari egykori csapatmenedzsere szerint egyáltalán nincs kizárva, hogy a monacói végül úgy dönt, elege van a szenvedésből, és inkább máshol próbál szerencsét - írja a Motorsport.

Charles Leclerc távozhat a Ferraritól Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Rudy Carezzevoli

„Kétség sem férhet ahhoz, hogy hihetetlenül frusztrált és ideges lehet. Azt szeretné, hogy a Ferrari hirtelen összekapja magát, az autója pedig nagyon gyors legyen, máskülönben a csapatváltáson kezdhet gondolkodni. Még akár azt is gondolhatja, hogy az Alpine is jobb hely lenne számára a vezetés szempontjából, és abban a tekintetben, hogy mit hozhat ki egy autóból. Lehetséges, hogy így gondolkodik. Lehetséges, hogy már ennyire elkeseredett. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az Alpine-hoz komoly vétek lenne mennie, ne értsetek félre, csak azt mondom, hogy talán ennyire elkeseredetten szeretne egy másik csapathoz igazoln" – vélekedett saját Youtube csatornáján Windsor, aki hozzátette, az is gond, hogy Charles körül nincs masszívan jó pilótamenedzsment, kivéve Jock Cleart, és nem tudja, neki manapság mennyi szerepe van a dolgokban.

"Sokkolt, hogy nem tudta működésre bírni a gumikat Barcelonában, és hogy kétszer ugyanazt a hibát követte el Miamiban. Monacóban pedig nem volt briliáns. Szerintem ő jelenti itt a kulcsot. Mondjuk, hogy elhagyná a Ferrarit és az Alpine-hoz menne. Az elég érdekes lenne, nem igaz?"

Érdekesség, hogy a monacói versenyzőt az az utóbbi időben a Mercedessel is hírbe hozták.