Lewis Hamiltonnak nagyon nagy szerencséje volt

Forma-1, Spanyol Nagydíj 2023, szombat, időmérő, baleset, Mercedes, George Russell, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver George Russell (L) and Mercedes' British driver Lewis Hamilton compete during the qualifying session for the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya on June 3, 2023 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Ugyan a Mercedes hétszeres világbajnok brit pilótája, Lewis Hamilton múlt héten a második helyen ért célba Barcelonában, mégsem sok választotta el attól, hogy versenye már a rajtnál kudarcba fulladjon.

A 38 éves versenyző az elmúlt időszak egyik legjobb eredményét érte el barcelonai második helyezésével, ráadásul a 2022-es Brazil Nagydíj óta először örülhettek kettős dobogónak a Mercedesnél.

Hamilton a negyedik helyről kezdhette meg a Spanyol Nagydíjat, ám már a rajtnál átugrotta Lando Norrist, akivel azonban összeértek az első kanyarkombinációban. Emiatt Norris versenye gyakorlatilag véget is ért, és nem sokon múlt, hogy Hamilton is hasonlóképp járjon. A csapat vezető pályamérnöke, Andrew Shovlin nyilatkozott a Mercedes oldalán keresztül - írja a formula.hu.

George Russell és Lewis Hamilton is felfért a dobogóra, de ehhez nagy mázli kellett Forrás: AFP/Josep Lago

„Nagyon, nagyon szerencsések voltunk, mert az egyetlen dolog, ami sérült az autón, az a kereket takaró lemez volt a felnin, ami inkább csak a szabályok miatt van ott, ahol, nem pedig aerodinamikai megfontolásból, így nem igazán befolyásolta az autó teljesítményét. A következő kerékcserénél ez a probléma nyilván meg is oldotta önmagát, így minden visszatért a normális kerékvágásba. Miután megerősítettük Lewisnak, hogy minden rendben van, onnantól nyomhatta, ahogy csak tudta és futhatta a saját versenyét" – árulta el. Shovlin.