Így magyarázkodik Hamilton csapattársa a Mercedes újabb kudarca után

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, péntek, George Russell
Mercedes' British driver George Russell gets ready for the first practice session ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 28, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes számára gyengén sikerültek a Spanyol Nagydíj pénteki időmérő edzései, Lewis Hamilton és George Russell is csak szenvedtek. Utóbbi szerint nincs nagy bajban a csapat, mert a versenyhétvége további részére előre tudnak törni.

A két Mercedes számára nem sikerült jól a Spanyol Nagydíj pénteki napja, Lewis Hamilton a kora és a késő délutáni gyakorláson sem tudott bekerülni az első tízbe, de Russellnek is egy nyolcadik hely volt a legjobbja. A motorsport.com megírta, hogy utóbbi optimistán értékelte a csapat helyzetét, rámutatva arra, hogy számukra gyakran sikerül rosszabbul a pénteki nap, amiből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

Nagyon sokan hoztak fejlesztéseket és mi eleve nem úgy jöttünk ide, hogy mindent lángba borítunk. A begyűjtött adatokból le kell vonnunk, amit csak lehet és holnap haladni vele" - magyarázta a helyzetet a 25 éves brit pilóta.

George Russell szerint a vasárnapi lesz a Mercedes legjobb napja a Spanyol Nagydíjon Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

"Szerintem az Alpine-ok nagyon erősnek tűntek, szóval mi, a Ferrari és az Alpine szoros csatát vívunk majd.

Nem hiszem, hogy zseniális napunk lesz holnap, de abban biztos vagyok, hogy a vasárnap jobb lesz, mint a szombat, szóval arra készülünk" -

tette hozzá Russell.