Megszólaltak a borzalmas formában versenyző Pérez leváltásáról a Red Bullnál

auto-prix Horizontal
Red Bull Racing's team advisor Helmut Marko (L) chats with Red Bull's Mexican driver Sergio Perez (R) ahead of the third day of Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 12, 2022. (Photo by Mazen Mahdi / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatának tanácsadója, Helmut Marko nem zárja ki Max Verstappen csapattársának, Sergio Péreznek a leváltását a jövőben.

Az év első négy futamából kettőt megnyert a Red Bull mexikói pilótája, ám az azóta megrendezett három verseny egyaránt kudarccal ért véget számára, míg holland csapattársa továbbra is szárnyal. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint nem tekinthető meglepetésnek Pérez visszaesése, szerinte éppen a bajnoki címről való álmodozása vitte félre a mexikói idényét, aki emiatt van már 69 pontos hátrányban az éllovas Verstappennel szemben.

Ami Miamit illeti, sokan érkeztek oda Mexikóból, és vele együtt mind abban bíztak, hogy átveszi a bajnoki vezetést. Erről álmodtak, ő lett volna az első mexikói az újkori időszakban" - mondta Marko.

Helmut Marko sejtelmesen fogalmazott Sergio Pérez jövőjéről Forrás: AFP/Mazen Mahdi

"Ez sajnos elvonta az ő figyelmét ahelyett, hogy a lehetőségein belül hozta volna a kötelezőt. Aztán jött ez a zuhanás az időmérőn. Pár versenye jó volt, a legutóbbi nem annyira. Mondtuk neki, hogy

a lehető legjobbat hozza ki a lehetőségeiből, ezt a bajnoki álmot pedig felejtse el, helyette nézze meg, mi az elérhető, és azt célozza meg" -

árulta el a 80 éves osztrák szakember.

Pérez az ingadozó formája miatt akár a helyét is elveszítheti a Red Bullnál, amelyre az istálló korábbi versenyzője, Daniel Ricciardo erősen pályázik. Az ausztrál többször is elmondta, hogy szívesen visszatérne régi csapatához.

a Pirelli szervezésében. Ezt követően fogjuk tudni kiértékelni, hol is tart valójában" - mondta Marko, aki nem erősítette meg, de nem is cáfolta az ausztrál visszatérésének lehetőségét.

írta meg az M4 Sport, mit mondott a Red Bull tanácsadója Pérez jövőjéről, akinek 2024 végéig szól a jelenlegi szerződése az osztrák istállónál.