Meglepő visszatérésre készül Jenson Button

NASCAR Cup Series EchoPark Automotive Grand Prix - Practice GettyImageRank2 motorsport mmsnascar Horizontal SPORT
AUSTIN, TEXAS - MARCH 24: Jenson Button, driver of the #15 Mobil 1 Ford, looks on in the garage area during practice for the NASCAR Cup Series EchoPark Automotive Grand Prix at Circuit of The Americas on March 24, 2023 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A 2009-ben F1-es világbajnok Jenson Button jövőre a hosszú távú versenyzésben szeretne teljes szezont futni. 

A 43 éves pilóta 2017-ben vonult vissza az F1-től, azóta más versenysorozatokban indult, 2021-ben pedig a Williams Forma-1-es csapatának tanácsadója lett.

A korábbi F1-es világbajnok idén a Le Mans-i 24 órás versenyen egy Chevrolet Camarót vezethetett, emellett három NASCAR Cup-futamon is rajthoz áll még ebben az évben, és jövőre újra teljes szezonra készül.

Jenson Button jövőre teljes szezonra készül Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Chris Graythen

ezért is jó, hogy a NASCAR-ban három versenyt is megyek idén, így több időt tölthetek a csapattal és a szimulátorban, együtt tudok dolgozni a mérnökökkel és a csapatfőnökkel" - írta meg a motorsport.com, mit tervez Button, aki a hosszú távú versenyzésben szeretne rajthoz állni.

"Jövőre teljes szezont szeretnék futni, amennyiben az időm is engedi. Egyensúlyoznom kell néhány dologgal, mert idén is rendkívül elfoglalt vagyok. A hosszú távú versenyzésben tervezek indulni 2024-ben, ami vagy az IMSA vagy a WEC lesz" - tette hozzá az egykori F1-es világbajnok.