Már a Kanadai Nagydíj miatt aggódnak a Mercedesnél

auto-prix Horizontal
Mercedes' British driver George Russell sits in his car during the qualifying session for the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 28, 2023. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes ugyan feltámadást produkált Barcelonában, de a csapat vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin szerint a Kanadai Nagydíj komolyabb kihívás elé állíthatja őket.

A Spanyol Nagydíj jól sikerült a Mercedes számára, mindkét versenyzőjük dobogóra állhatott: Lewis Hamilton másodikként, George Russell pedig harmadikként ért célba. A német istálló a kettős dobogónak köszönhetően átvette a második helyezést az Aston Martintól a konstruktőri tabellán, azonban Andrew Shovlin vezetőmérnök egyelőre óvatos. Az M4 Sport megírta, hogy a brit szakember szerint a jövő héten rendezendő Kanadai Nagydíj biztosan komolyabb kihívás elé állítja őket, mint Barcelona, a pálya ugyanis alacsony leszorítóerőt igényel.

"Tény, hogy a fejlesztési csomag nagyon jól működik az olyan pályákon, mint a barcelonai, ahol fontos, hogy jól teljesítsünk a tempós részeken. Jobban voltunk a gyorsabb pályákon és végül sikerült nagyon jól beállítani az egyensúlyt, és a versenytempónk is erős volt.

fejtette ki Shovlin.

George Russell a harmadik helyen zárt a Spanyol Nagydíjon Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

"Nem számítunk olyasmire, hogy a Red Bull sarkában leszünk majd a versenyen.

Tisztában vagyunk vele, hogy Kanada valószínűleg komolyabb kihívás elé állít majd bennünket, mint Barcelona" -

tette hozzá a szakember, aki arra számít, hogy a Mercedes a kanadai hétvégén visszaesik majd az üldözők közé.

"Úgy gondoljuk, inkább a korábbi futamokhoz hasonlít majd, melyeken egyértelműen egy csoportban voltunk a Ferrarival és az Aston Martinnal, és úgy tűnik, az Alpine is csatlakozott ehhez a csoporthoz. Ahogyan a rajtrács áll, lehetünk másodikak és tizedikek is. Csak néhány tizeden múlik" - zárta mondandóját a Mercedes mérnöke.