Vágólapra másolva!
A Mercedes hétszeres Forma-1-es világbajnoka, Lewis Hamiton úgy érzi, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetségnek közbe kel lépnie a szezon közbeni fejlesztési verseny miatt, emiatt a brit pilóta felszólította az FIAt, hogy írjon elő egységes kezdési időpontot a csapatok számára.

A Mercedes csapata még a Monacói Nagydíjon próbálta ki idei első jelentősebb fejlesztési csomagját, az újítások pedig úgy tűnik, hogy működnek, hiszen az ezüstnyilak a legutóbbi versenyeken rendre a dobogóért csatázhattak. Ettől függetlenül a Red Bullnak minden esélye megvan, hogy az egyéni és a konstüktőri címét megvédje, hiszen az idei szezonban mind a kilenc futamot megnyerte a csapat. Éppen ezért Hamilton úgy véli, hogy a Milton Keynes-i alakulat már átállt a jövő évi autó fejlesztésére, ami óriási előnyt jelenthet a riválisokkal szemben a Red Bull számára.

Hamilton egységes kezdési időpontot szeretne az autófejlesztésekre Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Clive Mason

"Az autónk fejlesztése jó irányba halad, valószínűnek tartom, hogy az év végére lépésről lépésre elkaphatjuk a Red Bullt, de ez csak azért, mert ők már a jövő évi autóra koncentrálnak. Annyival előrébb tartanak, hogy már nem kell változtatniuk az idei autón.

Tegyük fel, egy csapat már a szezon elején rájön, hogy rossz az autója, ezért úgy dönt, hogy nem fog vesződni a fejlesztésésekkel, és nem fog feleslegesen egy rakás pénzt beletenni, hanem inkább a jövő évi modellre fókuszál, akkor máris óriási előnyben lesz a riválisokkal szemben. Mi soha nem kezdtük el a fejlesztéseket annyira korán, mint a Red Bull, de ezen változtatni kell, mert ez az oka annak, hogy ilyen régóta tud dominálni tudnak, és ezt hagyják nekik" – nyilatkozta Hamilton a Sky Sportsnak.