Lewis Hamilton mesélt a Mercedes fejlesztéseiről

auto-prix TOPSHOTS Horizontal F1 GRAND PRIX PITS SUNGLASSES
Mercedes' British driver Lewis Hamilton walks in the pit lane ahead of the Monaco Formula One Grand Prix at the Monaco street circuit in Monaco on May 25, 2023. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton elmondta, a spanyol versenyhétvége ideális lesz arra, hogy megtudják, hol is állnak valójában a fejlesztések terén.

A Mercedes több fejlesztéssel érkezett az előző, Monacói Nagydíjra, többek között az autó új oldalsó szekrényeket kapott, de változott a padlólemez és több aerodinamikai elem is. Az autóra ráfért a fejlesztés, mert Hamilton eddig ebben a szezonban egyszer állhatott dobogón, George Russell pedig egyszer sem.

Lewis Hamilton kíváncsian várja a fejlesztések eredményeit Forrás: AFP/Jeff Pachoud

„A fejlesztésektől azt várjuk, hogy előrébb lépjünk. Az tény, hogy ez fejlődést jelent, de nem akkorát, amekkoráról álmodoztunk. Mindenki keményen dolgozik, és éhes a sikerre, remélem, jó útra léptünk a fejlesztések kapcsán" – mondta Hamilton, aki hozzátette, hogy egyelőre a kocsi jobban hasonlít a tavalyira, mint egy új verzióra, ugyanis több rossz tulajdonsága is maradt, kivéve a pattogást, amit sikerült kijavítani.

„Sajnos hosszú folyamat, ameddig mindent kijavítunk, de elindultunk az úton. Az autó oldala most jobban hasonlít a Red Bullra, de ezek nem az én döntéseim" – mondta még Hamilton.