Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Max Verstappen úgy véli, nem szerencsés, hogy a riválisok Monte-Carlóban szemügyre vehették a Red Bull Forma–1-es autójának padlólemezét, azonban a holland úgy gondolja, a riválisok nem tehetik meg, hogy lemásolják a Red Bull autóját.

Mint ismert, a Monacói Nagydíj időmérő edzésén Sergio Pérez már a Q1-ben összetörte az autóját, amit aztán daruval kellett kiemelni a pályáról.

A riválisok megcsodálhatták alulról Pérez autóját Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A jelent következtében más csapatok is megvizsgálhatták a Red Bull Forma–1-es autójának padlólemezét. James Allison, a Mercedes technikai igazgatója is elismerte, hogy a képek "adtak valamit" az alakulat aerodinamikusainak, amit tanulmányozhattak.

Az eset után a vb-címvédő Max Verstappen elmondta, hogy nem szerencsés, ami történt, de nem tart a komolyabb következményektől.

"A riválisaink amúgy is dolgoznak ezen, de természetesen ez nem egy jó dolog.

Egy csomó dolgot át kellene alakítani körülötte" – idézi a Red Bull holland pilótáját a racingnews365.com.

Verstappen egyelőre nem aggódik a riválisok miatt Forrás: AFP/Lisi Niesner

„Mi sem tudjuk csak úgy felrakni valaki más oldalszekrényeit. Az autó egyszerűen nem működne, ezért úgy gondolom, nem számít olyan sokat az egész.

Most ilyen a padlólemezünk, de pár verseny múlva nekünk is új lesz. Szóval nem lesz nagy különbség" – mondta Max Verstappen, aki a 170 pontjával magabiztosan vezeti a vb-pontversenyt a csapattársa, a 117 pontos Sergio Pérez előtt.