Vágólapra másolva!
Michael Schumacher egykori kollégája, James Vowles azt mondta, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok pilóta személyisége a színfalak mögött teljesen más volt, mint amit a nyilvánosság előtt mutatott.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok 2010-ben meglepetésszerűen tért vissza a Mercedeshez, miután a csapat a 2009-es bajnoki siker után kivásárolták a Brawn GP csapatot. Akkor még Ross Brawn volt a csapatfőnök, aki Schumacherrel még a Ferrarinál töltött időszakában dolgozott együtt.

James Vowles is a csapatnál volt, mint a vezető stratéga. A brit mérnök szerint Michael Schumachernek a csapaton belül más volt az "aurája és a jelenléte", mint ahogyan azt a nyilvánosság felé mutatta.

- mondta Vowles a Sky Sports F1 podcastjának.

Michael Schumacher minden idők egyik legjobb pilótája Forrás: AFP/Roslan Rahman

Visszaemlékezve a Schumacherrel való közös munkájára, Vowles azt mondta, hogy a német pilótának köszönhetően volt a remek a csapatszellem.

„Azért volt ott a csapatban, hogy segítsen nekünk, segítsen a csapatnak előrelépni.

Közel hozta egymáshoz a csapattársakat. Mindenkinek tudta a születésnapját, virágot küldött egyes partnereknek, és valóban nagyszerűen gondoskodott az emberekről.

A csapat tényleg arra törekedett, hogy sikeres legyen, és ezeket mechanizmusok miatta történtek meg" – folytatta a brit mérnök, aki kiemelte, hogy a két későbbi világbajnok, Nico Rosberg és Lewis Hamilton is rengeteget tanult Schumacher munkamoráljából.

James Vowlesra nagy hatást tett Michael Schumacher Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

„Ő is tudta, hogy a teljesítménye talán már nem ugyanolyan, de a befektetett munka és az odaadás tekintetében kárpótolta magát.

Ebből Nico sokat tanult, és fordítva is, Lewis is sokat tanult Nicótól" – tette hozzá Vowles, aki jelenleg a Williams Racing csapatfőnöke.