Neymar miatt vezetnek be új szabályokat a Forma-1-ben

auto-prix Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar is pictured prior to the Spanish Formula One Grand Prix race at the Circuit de Catalunya on June 4, 2023 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Új szabályok bevezetésére készül az FIA, aminek következtében szigorodnak a szabályok a Forma-1-ben is a rajtprocedúra során.

Az FIA azért dönthet a szigorítás mellett, mert a Spanyol Nagydíjon, Neymar és a többi sztárvendég ott "felejtődött" a rajtrácson és túl közel voltak a pályához, az aszfalt mellett ácsorogtak a fűben, amikor a felvezető körre indultak már a versenyautók.

Neymar a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon Forrás: AFP/Josep Lago

Jelenleg a VIP-vendégek megfelelő jogosultsággal ott lehetnek a rajtrácson a rajtprocedúra során a csapattagokkal, ebből lett gond Spanyolországban. Szigorúbb szabáyok bevezetése várható, egyrészt azzal kapcsolatban, hogy kik mehetnek a rajtrácsra, ott peddig meddig és hol tartózkodhatnak.

Az FIA közleményében arról írnak, hogy az elnök célja az, hogy mindenki testi épségét megóvják, és nem csak a Forma-1-et érintik majd a döntések, hanem a többi FIA-sorozat esetében is az a cél, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset.