A mezőny közepéről rajtoló Russell tudta, hogy dobogóra fog állni

F1 2023 Spanish Grand Prix 2023 Motorsport Formula 1 Spanish Grand Prix Circuit de Barcelona - Catalunya Catalonia Montmelo fia celebrates George Russell Lewis Hamilton United Kingdom Mercedes-AMG PETRONAS Formula 1 AWS Spanish Grand Prix FIA Formula One
George Russell of United Kingdom, Mercedes - AMG PETRONAS, portrait celebrates Lewis Hamilton of United Kingdom, Mercedes - AMG PETRONAS, portrait during the Formula 1 AWS Spanish Grand Prix FIA Formula One World Championship from 1st to 4th of June, 2023 on the Circuit de Barcelona - Catalunya, in Montmelo, Spain. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégi Spanyol Nagydíjon Max Verstappen és Lewis Hamilton mögött a harmadik helyen célba érő George Russell elárulta, viszonylag korán tisztában volt vele, hogy dobogóra állhat.

A Mercedes brit pilótája kijelentésének csak azért van súlya, mert az időmérőt alaposan elbaltázta, és csak a 12. helyről vághatott neki a barcelonai futamnak. Azonban remekül sikerült a rajtja, és már az első kanyarok után lényegesen kedvezőbb pozícióba került.

Ráadásul még a versenybírók sem büntették meg, amiért a rajt után a célegyenes melletti "menekülő sávot" használta, mert ők is úgy látták, hogy ezzel egy balesetet védett ki.

"Elég korán, az első körök után tudatosult bennem, hogy ebből még dobogó is lehet. Főleg, amikor láttam, hogy a többiek mennyi időt töltenek a boxban, miközben nekem remekül kitartottak az abroncsaim, és az autó is nagyon jól ment" - árulta el a futam után a brit, aki a hajrában sikerrel verte vissza Sergio Pérez támadásait is.

Végre jó futamot zárt a Mercedes, és együtt pezsgőzhetett a dobogón Hamilton és Russell Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Szerintem már a második körben tudtam, hogy meg tudjuk csinálni" - mondta Russell, aki azért hozátette azt is, hogy az időmérő után úgy volt vele, hogy ez a futam elúszott, de a rajt előtt már az ötödik-hatodik helyet is elérhetőnek tartotta, majd, mint fentebb idéztük megjött az önbizalma és az étvágya is.

Russellnek két negyedik hely volt eddig idén a legjobbja, azaz először állhatott fel a dobogóra, amivel a pontversenyben 65 ponttal mindjárt feljött az ötödik helyre.