Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, Spa-Francorchamps 2024-ben is visszatér, vagyis a legendás belga versenypályán jövőre is fognak Formula–1-es futamot rendezni.

Spa-Francorchamps jelenleg érvényes szerződése az idei versenyt követően jár le, ám egyre biztosabb, hogy a legendás versenypályára 2024-ben is ellátogathat majd az F1-es mezőnye. A Belga Nagydíj főszervezője nemrég Londonban találkozott a Forma–1 ügyvezető igazgatójával, Stefano Dmenicalival, a felek pedig a múlt hétvégi Kanadai Nagydíj helyszínén ismét tárgyalóasztalhoz ültek.

– mondta Vanessa Maes a belga RTBF csatornának. "Nyitott arra, hogy egyeztessen velünk. Persze nem szállunk még el ettől, hiszen semmit sem írtunk alá. De úgy tűnik, jó irányba haladnak a dolgok."

Jó eséllyel jövőre is rendezhetnek futamot a legendás belga pályán Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

A spái pálya főszervezője ugyanakkor elismerte, hogy rövid távú, 1 évre szóló együttműködésről egyeztetnek – 2024 után jó eséllyel a Belga Nagydíjat kétévente rendezik majd meg, miután egy másik versenyhelyszínnel évente váltják egymást.

miközben két éve még nagyon nehéznek tűnt a helyzet. Akkor világosan megmondták, hogy nem akarnak Belgiumba jönni. De sokat dolgoztunk, így jutottunk el most ide, hogy azt mondhatjuk, az országunk megérdemli, hogy benne legyen a versenynaptárban. A pályánk történelmi, de odafigyelünk a jövőre is" – szövegezte le Maes.