A Ferrari pilótája dühös, szerinte a csapat taktikájának áldozata lett

F1 Austrian Grand Prix 2023 Sprint Shootout And Sprint 1 austrian auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports world Carlos Sainz Ferrari Austrian Grand Prix Red Bull Ring Spielberg July 1 2023 Jakub
Carlos Sainz of Ferrari during press conference after Sprint ahead of the Formula 1 Austrian Grand Prix at Red Bull Ring in Spielberg, Austria on July 1, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz elégedetlenül nyilatkozott a Forma-1-es Osztrák Nagydíj után, ugyanis szerinte a csapat taktikája miatt bukta el a harmadik helyét.

Carlos Sainz annak ellenére frusztrált, hogy ebben a szezonban a negyedik helynél még nem végzett előrébb. A Ferrari pilótája Sergio Pérezzel vívott komoly csatát, de alulmaradt, így végül a negyedik helyen végzett.

Sainz a futam elején tapadt csapattársára, de az utasítások szerint nem támadhatta Charles Leclerc-t, majd a virtuális biztonsági autós periódusnál egyszerre ment a boxba a két Ferrari, ami miatt elvesztegetett néhány másodpercet és büntetést is kapott a pályahatárok be nem tartása miatt.

Carlos Sainz szerint a csapat nem jól taktikázott Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"Az első kiállásom után négy tizedről hét másodpercre nőtt a hátrányom és buktam három helyet. Csapatjátékot játszottam, hátra maradtam, majd büntetést kaptam, ami hihetetlenül frusztráló. Próbáltam felzárkózni, majd jött a biztonsági autó és csak a következő körben álltam ki, ami lehet hiba volt a részünkről, ezt elemezni kell. Nem akarok olyat mondani, hogy elszúrtuk, mindent megtettem, de a végeredmény frusztráló" - mondta Sainz.

Kérdés, mennyire vigasztalja, de csapattársától kapott dicséretet.

"Carlos remek munkát végzett, remekül védekezett Pérezzel szemben, ami az én helyzetemet is megkönnyítette" - emelte ki a csapattársát nyilatkozatában Leclerc.