Leállították Brad Pitt Forma-1-es filmjét

Brad Pitt és Damson Idris brit színész beszélget a silverstone-i pályán. A Brit Nagydíj helyszínén a Forma-1-ről szóló filmet forgatnak, amelyben mindkét színész játszik
Silverstone, 2023. július 9. Brad Pitt amerikai (k) és Damson Idris brit színész beszélget a silverstone-i pályán 2023. július 9-én. A Brit Nagydíj helyszínén a Forma-1-ről szóló filmet forgatnak, amelyben mindkét színész játszik. A filmhez a Mercedes épített versenyautót. MTI/AP/Luca Bruno
Vágólapra másolva!
A Brad Pitt főszereplésével készülő Forma-1-es filmet az Egyesült Államokban zajló színész- és írószakszervezeti sztrájkok miatt felfüggesztették.

Christopher Nolan "Oppenheimer" című filmjének brit premierje alatt több színész is kisétált a színpadról és lemondta a médiakötelezettségeit, miután a SAG-AFTRA a sztrájk mellett szavazott.

A filmek és tévéműsorok gyártása már eddig is lelassult, mivel május óta sok forgatókönyvíró sztrájkol, és a színészek sztrájkja valószínűleg több hollywoodi film elkészülésére is hatással lesz.

A Joseph Kosinski által rendezett és jelenleg is készülő Forma-1-es film esetében a gyártás azért állt le, mert a színészek, köztük Pitt is a szakszervezet tagja.

- mondta egy, a produkcióhoz közel álló forrás az NBC Newsnak.

Brad Pitt amerikai (k) és Damson Idris brit színész beszélget a silverstone-i pályán Forrás: MTI/AP/Luca Bruno

A cím nélküli F1-es filmet nemrég a Brit Nagydíj hétvégéjén forgatták Silverstone-ban, ahol egy 'APX GP' nevű csapat garázsának látszatát készítették el, és a hivatalos ülések között a pályán is forgattak jeleneteket.

Mint ismert, sztrájkba lépett az Egyesült Államok legnagyobb filmszínész-szakszervezete - erről döntött a hollywoodi művészeket tömörítő SAG-AFTRA (Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists) országos vezetősége.

Az Egyesült Államok 160 ezer filmes és televíziós színészét tömörítő szervezet ezzel csatlakozik a forgatókönyvírók május elején kezdett tiltakozó akciójához.

A színészsztrájk hollywoodi idő szerint pénteken kezdődött, és meghatározatlan ideig tart. A stúdiókkal és filmgyártókkal a szerződésekről folytatott egyeztetések szerdán zátonyra futottak, miután a szakszervezet követelései és a filmgyártók ajánlata nem közeledett.