Vágólapra másolva!
A Magyar Nagydíjon vasárnap délelőtt megrendezett Forma–2-es főfutam közben a pályán szerencsére nem, a paddockban azonban volt dolguk az Országos Mentőszolgálat embereinek.

Az F2-esek versenye már nagyban zajlott, amikor a bokszutca elejére váratlanul begurult egy mentőautó. Miután a pályán nem történt semmi, ami ezt indokolta volna, az egész paddock kíváncsian figyelte, hogy kinek van szüksége ápolásra.

Miután rájöttek, hogy milyen számkód nyitja a paddock és a bokszutca közötti kapu lakatját, az ajtó kitárult, a mentő a paddock felé indult, az Alpine csapatának egyik munkatársa pedig velük szemben futott, hogy elmagyarázza, mi is a gond.

Az Alpine motorhome-jából kellett elszállítani az egyik alkalmazottat Forrás: Origo

Mint kiderült, az Alpine motorhome-jához kellett a segítség, egy alkalmazottnak ugyanis úgy megsérült a lába, hogy nem tudott ráállni. A férfi ugyan magánál volt, de fájdalmas arccal feküdt a hordágyon, miközben tolták a mentőautó felé.

Szükség volt a mentők segítségére a Hungaroringen Forrás: Origo

Miután az OMSZ munkatársai beültették az autóba a férfit, a helyszínen üzemeltetett orvosi központba vitték őt a mentőautóval.

Érdemes kihasználni a MÁV-VOLÁN-csoport járatait a Magyar Nagydíj nézőinek. A Hungaroringre kifelé Kerepesig a MÁV-HÉV és onnan a Volánbusz ingyenes különbuszai nyújtanak egyszerű eljutási lehetőséget. Visszafelé, ha Budapest az úti cél, a MÁV-VOLÁN-csoport azt javasolja, hogy a Gödöllőig közlekedő különbuszokról a modern, klimatizált motorvonatokkal utazzanak tovább, amik 15 percenként indulnak a Keleti pályaudvarra. A MÁV-HÉV járatait elsősorban Mogyoród és Örs vezér tere között leszálló utasoknak ajánlják.