Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Mercedes csapat új első szárnnyal készül a hétvégi Brit Nagydíjra.

A Mercedes már a Monacói Nagydíjon is pozitív jeleket mutatott a frissítéseivel, Lewis Hamilton és George Russell pedig egy héttel később a dobogón végeztek Barcelonában. Azonban az Osztrák Nagydíjon mindkét pilóta egyensúlyi problémákkal küszködött, ami Hamilton számára több pályakorlát-áthágást is eredményezett a futamon.

A silverstone-i hétvége esélyt ad a Mercedesnek, hiszen mindkét pilótát doppingolja a hazai közönség. Ráadásul Andrew Shovlin pályamérnöki igazgató elmondta, hogy a Brit Nagydíjra egy újabb frissítőcsomaggal készül a csapat.

– idézi a racingnews365.com Shovlint, aki elmondta, hogy a Mercedes új első szárnnyal készül a hétvégére.

Hamilton az idei szezonban háromszor állhatott a dobogón Forrás: AFP/Vladimir Simicek

„Ez remélhetőleg egy kicsit előrébb visz minket a rajtrácson, és reméljük, hogy maga a pálya egy kicsit jobban fekszik majd az autónak, mint az ausztriai."

A Mercedes fejlesztései ellenére a Red Bull továbbra is dominál, hiszen az idei szezonban eddig minden futamon győzelmet aratott.

A múlt hétvégén a Ferrari volt a második leggyorsabb a Red Bull Ringen, bár a Scuderia továbbra is negyedik a konstruktőri tabellán, míg a McLaren fejlesztőcsomagjával Lando Norris is előrelépett.

– magyarázta Shovlin.

„Nagyon keményen fogunk dolgozni, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből a csomagból, és remélhetőleg remek versenyünk lesz a szurkolóink számára"

– tette hozzá a Mercedes pályamérnöke.

A Mercedes 178 ponttal jelenleg a második helyen áll a Konstruktőrök versenyében, 199 ponttal lemaradva a Red Bull mögött.