Brad Pitt saját Forma-1-es garázst és autót kapott Silverstone-ban - fotó

Horizontal
US actor Brad Pitt (L) looks from the pit wall during the second practice session for the Formula One United States Grand Prix, at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 21, 2022. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
Az F1 rajongói nem csak a Brit Nagydíj izgalmait figyelhetik a hétvégén, hanem egy hollywoody film forgatásába is betekintést nyerhetnek, ugyanis Silverstone-ban kezdik forgatni a Brad Pitt főszereplésével készülő, Apex című új Forma–1-es mozifilmet.

A forgatás helyszínéről kiszivárgott néhány fotó, amelyekből kiderül, hogy a bokszutcában már ki is alakítottak egy 11. garázst Pitt karakterének, Sonny Hayesnek és csapattársának, a Damson Idris által alakított Joshua Pearce-nek. A szereplőgárda a Forma-1-es események és betétfutamok között fogja felvenni a kulcsjeleneteket, vagyis az előzetes hírekkel ellentétben az 59 éves színész nem a verseny felvezető körében, hanem üres pályán fog körözni.

A RacingNews365.com értesülései szerint Pitt egy Mercedes által tervezett és a forgatásra átalakított Formula 2-es autót fog vezetni, ami erősen hasonlít majd egy Forma-1-es kocsira. Azt egyelőre nem tudni, hogy Pitt a filmben az idei autók és versenyzők ellen küzd majd, vagy kitalált szereplők ellen. A forgatás az F1-es naptár későbbi eseményein is zajlik majd.

Az autóba egyébként 6K felbontású minikamerákat szereltek fel, amiket korábban még soha nem használtak mozifilm készítéséhez.

A filmet a Top Gun: Mavericket is jegyző Joseph Kosinski rendezi, Jerry Bruckheimer producerként vesz részt, míg Lewis Hamilton a Dawn Apollo Films produkciós irodán keresztül támogatja a filmet és a forgatókönyvbe is beleszólt a hitelesség érdekében. A Liberty Media vezérigazgatója, Greg Maffei arra számít, hogy az Apex még a Netflixes Drive to Survive című dokumentumfilm-sorozatnál is népszerűbb lesz a rajongók körében.