Daniel Ricciardo elárulta, mit gondol a Forma-1 veszélyeiről

Forma-1, Magyar Nagydíj 2023, Daniel Ricciardo
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 22: Daniel Ricciardo of AlphaTauri before the third practice ahead of the Formula 1 Hungarian Grand Prix at Hungaroring in Budapest, Hungary on July 22, 2023. Arpad Kurucz / Anadolu Agency (Photo by Arpad Kurucz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt években két halálos baleset is történt a belga Forma-1-es pályán, Spa-Francorchampsban, ahová most hétvégén érkezik a mezőny. 2019-ben a Forma-2-es versenyző, Anthoine Hubert halt meg egy balesetben, négy évvel kisőbb, 2023. július elsején pedig a 19 éves holland Dilano van't Hoff vesztette életét szintén egy ütközés következtében. Az AlphaTauri versenyzőjét, Daniel Ricciardót kérdezték ezzel kapcsolatban a sportág veszélyeiről. 

"Autóversenyzőként fiatal korunk óta tisztában vagyunk azzal, hogy amit csinálunk, az veszélyes. Tudjuk azt is, hogy az egyre fejlettebb biztonsági előírások ellenére a sportág még mindig veszélyes.

Azt hiszem, megtanulunk együtt élni ezzel a tudattal, de nem gondolhatunk rá túl sokat.

Ha folyamatosan ezen gondolkodnánk, akkor nem is ülnénk be az autóba. A versenyzés egy olyan sport, amiben nem lehet csak félig benne lenni. Bizonyos szempontból könnyebb vagy biztonságosabb az autót a határaihoz közelebb vezetni, mint óvatoskodni" - mondta az ausztrál versenyző.

Ricciardo szerint megtanulnak együtt élni a veszéllyel Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Arpad Kurucz