Hamilton megint hisztizik és másokat hibáztat

Forma-1, Belga Nagydíj 2023, szombat, George Russell, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton of Mercedes amd George Russell of Mercedes during Practice 1 ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on July 28, 2023 in Spa, Belgium. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Belga Nagydíj sprintkvalifikációjának végén szinte megismétlődött a pénteki időmérőn látott Mercedes-házicsata, ám ezúttal George Russell tért vissza úgy, hogy feltartotta a csapattársát. Lewis Hamilton szerint ez a mozdulat sokba került.

Az időmérőn Hamilton a Q2-ben hagyta el a pályát, majd tért vissza rá úgy, hogy feltartotta Russellt – akkor Hamilton nem kapott érte büntetést. A szombati sprintkvalifikáción szinte a fordítottja történt az SQ3 végén, ekkor a gyors körét kezdő Hamilton előtt csúszott meg Russell, és néhány kanyaron keresztül némelyest fel is tartotta a hétszeres világbajnokot. Hamilton meg is szólalt az eset után.

„Nem vagyok boldog, ez nyilvánvaló, pedig a sprintkvalifikáció nagyon élvezetes volt az autóval. Az első körrel az első helyen álltam, és tudtam, hogy gyorsabb tudok lenni:

nekem pedig nehéz volt átlátni a dolgokat, mert az utolsó kanyarba érve vagy 6 autó volt ott. Mivel azt gondoltuk, hogy nem maradt már időnk, ezért nyomtuk, de utána

nyilatkozta Hamilton.

A szombaton 17:05-kor kezdődő, 15 körös sprintfutamon Hamilton a 7., Russell a 10. helyről rajtolhat el.