Már a Red Bullnál sem hisznek Pérez sikerében

Forma-1, Belga Nagydíj 2023, szombat, Sergio Pérez
Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez walks in the paddock beofre the sprint shootout ahead of the Formula One Belgian Grand Prix at the Spa-Francorchamps Circuit in Spa on July 29, 2023. (Photo by SIMON WOHLFAHRT / AFP)
Vágólapra másolva!
Noha a szezon elején úgy tűnt, hogy szoros versenyfutás lehet a világbajnoki címért a két Red Bull-pilóta között, a Belga Nagydíj előtt 110 pont választja el egymástól Max Verstappent és Sergio Pérezt. Helmut Marko szerint a mexikóit segítheti, hogy (Marko szerint) már elengedte a vb-cím hajszolását.

A Red Bull tanácsadója eddig is úgy gondolta, hogy Verstappen sokkal esélyesebb a végső győzelemre, az osztrák szakember pedig elárulta, hogy az csak segíthet Pérez sikerességében, ha maga sem reménykedik benne.

Helmut Marko szerint Sergio Péreznek a második hely a maximum Forrás: AFP/Mazen Mahdi

talán ez segít majd neki abban, hogy ismét arra koncentrálhasson, hogy a lehető legjobb teljesítményét nyújtsa – nyilatkozta Marko. – Verstappen teljesen más szintet képvisel. Az, hogy Pereznek 3 tizedre kell lennie Maxtól, még egy nem is annyira nehéz elvárás. Néha még így is nagyobb volt a különbség kettejük között, de

ezt a feladatot azonban egyelőre teljesíti is. Jó versenyei vannak, nagyon jók az előzései, de