Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Aston Martin kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szenzációsan kezdte a szezont, ám a Brit Nagydíjon csak a hetedik helyen végzett. A rutinos spanyol pilóta elmondta, nem aggódik amiatt, hogy a csapat versenyképessége az elmúlt hetekben csökkent, mivel szerinte még mindig előrébb tartanak, mint azt előzetesen várták.

Fernando Alonso az AMR23-mal hihetetlen formában kezdte az idényt, hiszen az első nyolc futamon hatszor is dobogóra állhatott. A legutóbbi versenyeken azonban úgy tűnt, hogy néhány rivális csapat – köztük a McLaren, amely a Brit Nagydíjon a második és a negyedik helyet szerezte meg – az új fejlesztéseinek köszönhetően lekörözte az Aston Martint. Alonso ezzel szemben csupán a hetedik pozícióban zárt a hétvégén a legendás silverstone-i pályán, míg csapattársa, Lance Stroll a 14. helyen végzett. A kétszeres világbajnok ugyanakkor nem törődik a látszólagos visszaeséssel, mivel szerinte az a fontos, hogy a gyengébb hétvégéken is a lehető legjobbat nyújtsák.

Ha a legjobb 10-ben tudunk maradni, és a legjobbakkal tudjuk felvenni a versenyt, akkor az nagyszerű, viszont úgy gondolom, hogy a hosszú távú célokra kell koncentrálnunk. Nem stresszelhetünk minden hétvégén, ha csak a hetedik vagy negyedik helyen végzünk. Ugyanakkor minden versenyen, minden eredmény után sokkal pragmatikusabban és lazábban kell hozzáállnunk a teljesítményünhöz" – mondta Alonso.

Fernando Alonso nem aggódik, de többet vár az Aston Martintól a Magyar Nagydíjon Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonso hozzátette, hogy a hetedik hely megszerzésével sikerült a lehető legtöbbet kihoznia az AMR23-ból, ugyanis szerinte a silverstone-i pálya nem volt ideális az Aston Martin számára, amelynek a gyorsabb kanyarok jelentik a gyenge pontot.

"A tempónk nem volt elég gyors ezen a hétvégén, igazság szerint egyetlen alkalommal sem, így a versenyen sem volt ez másképp. Két-három tized hiányzott, hogy egy kicsit előkelőbb pozícióban végezzünk" – fogalmazott.

"Jó stratégiánk volt, ennek köszönhetően sikerült a hetedik helyet megszereznünk. Összességében úgy gondolom, megmentettünk egy nagyon nehéz hétvégét.

– jelentette ki a rutinos spanyol pilóta.