Csak figyeljenek! - mondja a Brit Nagydíj pénteki meglepetésembere

F1 Grand Prix of Great Britain - Practice British Grand Prix Circuit Formula 1 Motor cars Motorsport Silverstone chicane grid racing speed Horizontal GRAND PRIX
Alexander Albon of Thailand and Williams during the Formula 1 Aramco British Grand Prix at Silverstone Circuit, Towcester, UK on Friday 7th July 2023. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az eddig jó esetben is csak a középmezőnyhöz tartozó Williams hazai környezetben hirtelen szintet lépett, és remekeltek a versenyzői a két pénteki szabadedzésen. A váratlan siker hátterében azonban több heti kemény munka áll.

Alex Albon volt a pénteki szabadedzések meglepetésembere: a 27 éves thaiföldi versenyzőnél csak a mindkét gyakorlást megnyerő Max Verstappen, valamint a Ferrari pilótája, Carlos Sainz Jr. tudott jobb köridőt menni. A Forma-1 hivatalos oldalának nyilatkozó Albon bevallotta, most egy kicsit ők is megvannak lepődve, főleg, hogy nem csak ő ment remekül, de csapattársa, Logan Sargeant is ötödik lett a második gyakorláson.

"Meglepő, mondhatni váratlan volt a számunkra is ami történt. Végre szintet léptünk, felzárkóztunk a top három csapathoz, és most egy kicsit vakarjuk a fejünket. De azért jó érzés, hogy ilyen jó az autónk, amin már két versennyel ezelőtt elkezdtük próbálgatni az új csomagokat."

Albon elmondta, hogy már a szimulátorban is látszott, hogy az új beállítások a gyors pályákon lesznek igazán hatékonyak, így nem is keseredtek el, hogy a Kanadai és az Osztrák Nagydíjon még nem tudtak igazán megvillanni. Nem úgy a valóban gyors silerstone-i pályán.

Alex Albon gyorskörön a második szabadedzésen:

"Ez az első igazán gyors pálya az új beállításokkal, és látszik, hogy jól működnek. De ettől még a földön kell maradnunk" - mondta a thai versenyző, aki a hétvége legfőbb kellemetlenségeként a nagyon erős szelet jelölte meg.

"Ez mindenki számára szörnyű, de talán nekünk a legkevésbé, már valamelyest megszoktuk" - mondta.

"Továbbra is a vasárnapra koncentrálunk. Ezen a pályán nagyon könnyű előzni, úgyhogy gyors autóra lesz szükség. Márpedig a versenytempónk alapvetően nagyon jó volt. Oké, nem fantasztikus, de egyáltalán nem rossz. Csk figyeljenek!" - mondta optimistán Albon.