Vágólapra másolva!
A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, és tovább növelte az előnyét az összetett élén. A 25 éves holland pilótának ez volt az idei nyolcadik és pályafutása 43. futamgyőzelme, a mostani idényben sorozatban a hatodik. Verstappen mögött a hazai közönség előtt szereplő Lando Norris, a McLaren versenyzője ért célba másodikként, míg a szintén brit Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnoka harmadikként. A verseny után a dobogósok értékelték a futamot.

"Nagyon rosszul sikerült a rajt, ki kell vizsgálni, hogy mi volt az oka. Mindkét McLaren nagyon gyors volt, kellett pár kör, mire vissza tudtam venni a helyem az élen, majd sikerült növelni is az előnyt. Jött a biztonsági autó, ekkor

Kicsit csúszkáltam a futam elején, a rajtommal picit izgalmasabbá tettem a versenyt, de harcoltunk és sikerült győznünk" - árulta el Max Verstappen, a Red Bull címvédője.

Max Verstappen nyerte a Brit Nagydíjat Forrás: AFP/Ben Stansall

"Őrületes futam volt, köszönöm a csapatnak, nagyon jó munkát végezrek, nélkülük ez nem lett volna elérhető. A biztonsági autót követően valamiért kemény abroncsokat tettek az autóra, nem tudom miért.

Talán próbálták izgalmasabbá tenni a versenyemet. Én lágyakat akartam, talán több értelme lett volna, de nem is érdekel, második lettem. Próbáltam Maxot (Max Verstappen, - a szerk.) nyomás alatt tartani. A levezető körben mindenkinek integettem, köszönöm a biztatást a szurkolóknak. Ha nincs a biztonsági autó, akkor kettős dobogó is lett volna, Oscar (Oscar Piastri, - a szerk.) harmadik lett volna, nagyon megérdemelte volna" - mondta Lando Norris, a McLaren pilótája.

"A szurkolóknak köszönhetem a dobogót. Fantasztikus Silverstone, köszönöm mindenkinek a biztatást, éreztem az energiákat, azért sikerült harmadik helyre bejönni. Gratulálok Landónak (Lando Norris, - a szerk.) és a McLarennek is. Elképesztően gyorsak voltak a gyors kanyarokban és az egyenesekben is. Nem sikerült jól a rajt, a közepes keverékeken remekül viselkedett az autó. Dolgozni kell tovább és akkor el tudjuk majd kapni az élen állókat. Lando a 13-14-es kanyarokban eltűnt előlem, amikor üldöztem, de

jókat csatáztunk. Egyenesekben nem voltunk elég gyorsak, de fantasztikus ez az eredmény. Köszönöm a csapatnak, egész hétvégén remekül dolgozott mindenki. Továbbra is így kell tennünk"

- összegzett Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője.