Hiába rajtolhat az élről, Charles Leclerc nem bízik a sikerben a Belga Nagydíjon

Forma-1, Magyar Nagydíj 2023, péntek, Charles Leclerc
Charles Leclerc of Scuderia Mission Winnow Ferrari is participating in the free practice of the Hungarian Grand Prix, the 12th round of the FIA Formula 1 World Championship, at the Hungaroring in Budapest, Pest County, Hungary, on July 21st, 2023. (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto) (Photo by Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába rajtolhat majd az élről a pénteki időmérő edzés alapján, nem számít győzelemre a vasárnapi Belga Nagydíjon Charles Leclerc. A monacói szerint Max Verstappen könnyedén felzárkózik majd.

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője rajtolhat az élről a Forma-1-es Belga Nagydíjon, mivel a leggyorsabb időt elérő Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája öthelyes rajtbüntetést kapott. A címvédő és kétszeres világbajnok Verstappen a hátra sorolás miatt hatodikként vághat neki a vasárnapi futamnak, mert a versenyautójában már ötödször cseréltek sebességváltót idén, amit szankció nélkül egy idényen belül legfeljebb négyszer lehet megtenni.

Leclerc szerint azért különösen örömteli számára a pénteki eredmény, mert az idei szezonban rengeteget küszködött változékony időjárási körülmények közepette.

Charles Leclerc nem bízik a sikerben Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„100 százalékig jó érzés, mert néhány versennyel ezelőtt rendkívüli módon küszködtünk ilyen körülmények között, és rengeteget dolgoztam a vezetési stílusomon annak érdekében, hogy jobb legyek, és most tényleg sikerült eggyé válnom az autóval" – mondta a fiatal pilóta az F1vilag beszámolója szerint.

Leclerc ezzel együtt hozzátette, arra nem számít, hogy a vasárnapi versenyen meg fogja tudni tartani az 1. helyet.

„Legyünk reálisak – nem hinném" – mondta lemondóan a Ferrari versenyzője. „A Red Bull túl gyors. Még ha Maxnak lesz is 5 rajthelyes büntetése, arra számítok, hogy fel tud majd zárkózni. Ott van közvetlenül mellettünk Checo [Perez], és őt is nagyon nehéz lesz magam mögött tartani. Szóval nehéz lesz. Persze, ha lehetőség kínálkozik, próbálkozni fogok, mint mindig, de papíron nehéznek tűnik a helyzet."