Vágólapra másolva!
A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerződése az idény végén lejár, és még mindig nem jelentették be hivatalosan a szerződése meghosszabbítását. Jelen állás szerint azonban eldőlt a jövője, mindez pedig nagyon szokatlan módon derült ki.

Hamilton jövője még mindig képlékeny, ám a korábbi nyilatkozatok alapján hetek óta nem kérdés a maradása, inkább az, hogy mennyi időre ír majd alá. A Mercedes ugyanis nem nem akar(t) engedni a brit sztárpilóta követeléseinek (Hamilton hosszú távú szerződést szeretne kiharcolni.)

Toto Wolff egy kisgyereknek beszélt Hamilton jövőjéről Forrás: AFP/Kenan Asyali

Most azonban nem mindennapi módon derülhetett ki, hogy mi lesz a hétszeres világbajnokkal. Toto Wolff csapatfőnök a német Sky Germany adásában egy gyerekriporternek nyilatkozva azt mondta, hogy nyilvánosan nem árulhat el információkat a brit szerződéséről, majd odahajolt a kisfiúhoz, akinek a fülébe súgott valamit. Ezt pedig a kissrác rögtön ki is kotyogta - vette észre a Player.

Toto Wolff azt mondta a Sky Germany egyik gyerekriporterének, hogy

Lewis két évvel meghosszabbítja a szerződését. A csapatfőnök szerint ezt nem mondhatja el hivatalosan, így megsúgta neki. A gyerekriporter pedig élőben elárulta a titkot.

Ha ez valóban így lesz, akkor az azt jelentené, hogy a 38 éves britnek nem sikerült kiharcolnia az általa preferált hosszú távú szerződést, ami 43 éves koráig kötné őt a Mercedeshez.