Vágólapra másolva!
Toto Wolff továbbra is valószínűnek tartja, hogy előbb-utóbb sikerül meghosszabbítani Lewis Hamilton szerződését. A Mercedes csapatfőnöke azonban egy olyan mondatot is elejtett, melynek alapján úgy tűnik, hogy a hétszeres világbajnok egyik fontos követelése nem teljesül.

Lewis Hamilton szerződéshosszabbításának ügye most már hónapok óta húzódik, ráadásul a hétszeres világbajnoknak és Wolffnak az Osztrák Nagydíjon volt egy kisebb szóváltása is a rádión keresztül: utóbbi

rászólt a másokra folyamatosan panaszkodó versenyzőjére, hogy „az autó rossz, tudjuk, kérlek, vezesd!".

Wolff tagadta, hogy a párbeszédnek köze lett volna a hosszabbításról szóló tárgyaláshoz. Ez utóbbival kapcsolatban pedig továbbra is optimista - írja a rallycafe.hu.

„Még mindig nagyon magabiztos vagyok azt illetően, hogy sikerülni fog – nyilatkozta egy sajtóbeszélgetésen. Hozzátette, minden részletre kiterjedően akarják megcsinálni.

Toto Wolff szerint Hamilton maradni fog Forrás: AFP/Kenan Asyali

"Ez nem egy pénzről szóló vita, hanem a jövővel kapcsolatos, azzal, hogy mit akarunk jól csinálni, és aztán optimalizálni. Már nem a pénzről vagy az időtartamról beszélünk, hanem más témákról."

Nemrég egy pletyka arról, hogy valójában min mehet a vita a felek között, és ez bizony pénzügyi és időtartambeli kérdés.

A brit pilóta állítólag tíz évig a Mercedes márkanagykövete szeretne lenni, évi 20 millió fontért cserébe, emellett pedig az évi 15 millió fontos bónuszát garantált jövedelemként akarja kézhez kapni. A másik sarkalatos pont a szerződés hossza volt.

Brit sajtóértesülések szerint a hétszeres világbajnok nem kevesebb mint öt évre akart aláírni, vagyis ez esetben 43 esztendős koráig a Forma-1-ben maradna. A Mercedes ellenben csupán egy évvel szeretett volna hosszabbítani, további egy évre vonatkozó opcióval.

Ezzel kapcsolatban Wolff elejtett egy kijelentést, és ez alapján egyértelműnek tűnik, hogy

Hamilton ezzel kapcsolatos követelése nem fog teljesülni. A jelek szerint egy kompromisszumos megoldásra jutottak a felek.