Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy látja, azzal, hogy az FIA szigorította a Forma-1-es költségsapka ellenőrzését, még nagyobb eséllyel tudják kiszűrni azokat a csapatokat, akik trükközéssel próbálják kijátszani azt.

Mint ismert, az FIA jelentősen szigorította a Forma-1-es csapatok gazdálkodásának ellenőrzését, hogy megakadályozzák a következmények nélküli információáramlást az F1-es csapatok és az anyacégekhez tartozó „technológiai" részlegek között. Ennek monitorozására vezették be a 45-ös technikai direktívát.

„Az FIA komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy nálunk megfelelően ellenőrizzék a költségsapkát, és nem kételkedem abban, hogy minden csapatnál ugyanennyire alaposan járnak el.

Ha valaki csal, akkor azt ki fogják tudni deríteni"

- idézi Toto Wolff szavait a Motorsport.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint az FIA el fogja kapni a csalókat Forrás: AFP/Angela Weiss

Wolff hozzátette, hogy a Mercedesnél nem kellett átalakítaniuk az F1-es csapat szervezeti felépítését azért, hogy megfeleljenek az új technikai direktívának.

"Minden átlátható, nincsenek leányvállalatok, technológiai részlegek, nincs mit rejtegetnünk. Az F1-en kívüli projektjeink részleteit is megtekintheti az FIA, remélem, hogy igazi mintául tudunk szolgálni a többi F1-es csapatnak."